Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Týden kostelů v Hradci Králové nabídne divadlo, hudbu i přednášku Jana Sokola

Kraje: Královéhradecký / juml / ČTK / 11. května 2016 20:56
Týden kostelů v Hradci Králové nabídne divadlo, hudbu i přednášku Jana Sokola

Ilustrační foto - církevní a společenské centrum Nové Adalbertinum v Hradci Králové
Autor: Wikipedia.org / Petr Doležal / Wikimedia Commons

Hradec Králové - Třetí ročník akce Týden otevřených kostelů, která se v Hradci Králové uskuteční od 22. do 28. května, nabídne zájemců 11 akcí na různých místech. Pořadatelé na letošní rok připravili zahradní slavnost, divadelní představení či přednášku. Novinářům to dnes řekl vedoucí projektu Jan Linhart.

"Snahou je, abychom se my křesťané otevřeli ostatními lidem, abychom je pozvali na společný program a odbourávali vzájemné předsudky," řekl Linhart. Letošní ročník hradecké akce je podle něj zaměřený na důstojnost a hodnotu lidského života. Například v pátek 27. května bude ve Sboru kněze Ambrože v Hradci Králové přednášet Jan Sokol o důstojnosti člověka, připravené budou workshopy.

Podle pořadatelů zájem o akci stoupá, například loni na některé programy zamířilo i kolem 200 lidí. "Vidíme ale velký potenciál do budoucna," řekl Linhart. Podle něj se pořadatelé snaží inspirovat také další lidi na východě Čech, aby rozšířili akce, které se v kostelích konají.

Královéhradecký Týden otevřených kostelů vychází z cílů projektu Noc kostelů, která se letos v České republice uskuteční 10. června. Do akce, která má do kostelů, chrámů a katedrál přilákat i ty, kteří běžně tato místa nenavštěvují, se loni zapojilo 1400 kostelů a pořadatelé zaznamenali přes 450.000 návštěvnických vstupů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)