Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Noci kostelů se na území pražské arcidiecéze zúčastní 315 objektů

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 10. června 2016 13:34
Noci kostelů se na území pražské arcidiecéze zúčastní 315 objektů

Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze
Autor: Wikipedia.org

Praha - Dnešní Noci kostelů se na území pražské arcidiecéze v Praze a Středočeském kraji zúčastní 315 kostelů, nejvíce v její historii. Jednou z novinek bude duchovní tramvaj - "pojízdný kostel" se objeví mezi 18:00 až 22:00 na trase linky 22 mezi Malovankou a Čechovým náměstím. Další zajímavostí je stolní desková hra pro děti Cesta za Svatováclavskou korunou nebo skutečnost, že se k Noci kostelů připojí mimo jiné vězeňská kaple věznice v Příbrami.

Letos se v České republice Noc kostelů koná poosmé, posedmé na území pražské arcidiecéze. Vstup do kostelů i jízda duchovní tramvají je zdarma. Pojízdný kostel vybavený křížem a varhanami se stane místem, kde bude množné diskutovat o otázkách víry a křesťanství s hosty, mezi kterými se objeví biskup Václav Malý, kardinál Dominik Duka nebo spisovatelka Alena Ježková.

Kostely vedle otevřených dveří nabídnou další program. Například v kostele Pražského Jezulátka na Malé Straně bude zahájena výstava fotografa Eugena Kukly. Snímky instalované v prostoru barokního kostela představí návštěvníkům téma vzájemné lidské blízkosti v životě současného člověka a společnosti. Duchovní a umělecké bohatství křesťanských chrámů během Noci kostelů rozšíří i hudební program.

Noc kostelů se zajímavým programem se koná i v dalších místech České republiky. Loni se akce zúčastnilo 1483 kostelů a modliteben a v celé České republice bylo zaznamenáno téměř 500.000 návštěvnických vstupů.

Více informací je na www.nockostelu.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)