Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pražští muslimové i Dominik Duka odsoudili útok v Nice

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 15. července 2016 16:56
Pražští muslimové i Dominik Duka odsoudili útok v Nice

Ilustrační foto - kopule mešity
Autor: Christnet.cz / Daniel Bartoň

Praha - Pražští muslimové odsoudili čtvrteční útok ve francouzském městě Nice, při kterém zahynulo 84 lidí. Na svém webu to dnes oznámila Islámská nadace v Praze. Terorismus je podle nadace namířen proti celému lidstvu.

"S hlubokým zármutkem projevujeme upřímnou soustrast pozůstalým obětí teroristického útoku," sdělila nadace. "Způsob, jakým byl útok proveden, svědčí o tom, že terorismus si nevybírá oběti, ale je namířen proti celému lidstvu," uvedla ve vyjádření.

V Nice ve čtvrtek večer najel útočník za volantem kamionu mezi lidi, kteří na ulici slavili státní svátek. Zemřelo 84 lidí a desítky zraněných jsou v ohrožení života. Mezi oběťmi je mnoho cizinců, podle francouzské zpravodajské televize BMF i jeden člověk z České republiky. České ministerstvo zahraničí ale tuto informaci zatím nepotvrdilo.

Kardinál Duka: Projevy tohoto terorismu nemohou být projevem zbožnosti a humanity

„Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast spolu s vyjádřením solidarity nad zavražděnými, ale i zraněnými v městě Nice. Neustále se opakující vražedné atentáty vzbuzují nejenom soucit s oběťmi, ale také vyvolávají odpor proti činům, které postrádají jak úctu k člověku, ale jsou také i urážkou Stvořitele, který stvořil člověka k svému obrazu, jak říkají první stránky Bible, velkého daru izraelského národa, který Kristus svým rozesláním učedníků do celého světa předal celému lidstvu. Proto projevy tohoto terorismu nemohou být projevem zbožnosti a humanity, ale jsou zavržení hodnými skutky blasfemie a nihilismu,“ napsal pražský arcibiskup Dominik Duka na svém facebookovém profilu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)