Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tisíce mladých poutníků se vydávají na cestu, blíží se Světové dny mládeže

Domácí zpravodajství / / cirkev.cz, red, aro / 21. července 2016 19:15
Tisíce mladých poutníků se vydávají na cestu, blíží se Světové dny mládeže

Logo Světového dne mládeže v Krakově
Autor: https://krakov2016.signaly.cz

Praha/Krakov - Ve dnech 25. až 31. července se v polském Krakově konají Světové dny mládeže (SDM), již teď ale vyrážejí na cestu stovky poutníků z celého světa. Mnozí z nich se totiž chtějí zúčastnit už předprogramů, které se konají v různých polských diecézích. Velká část účastníků se také chystá zastavit po cestě v některých významných městech.

Jedním z nich je Praha, která leží pro návštěvníky zejména ze Západu na „hlavním tahu“ do Krakova. Očekává se, že v těchto dnech navštíví českou metropoli postupně až 20 000 poutníků. Většina skupin, které se na své cestě do Polska v Praze zastaví, má domluvené bohoslužby v katedrále sv. Víta nebo v jiných pražských kostelích, kterým předsedají zpravidla biskupové diecézí, ze kterých poutníci přijíždějí.

Největší vlna putujících Prahou již za prošla; ve dnech 18. a 19. července sem přijela skupina mladých z francouzského Lyonu, doprovázel ji i lyonský arcibiskup a kardinál Philippe Barbarin. Další velké skupiny, které do Prahy ještě v průběhu tohoto týdne dorazí, jsou výpravy zejména z Nizozemí, Španělska, Itálie, a také z dalších koutů Francie. Méně početné skupiny přijíždějí ze zemí jako je Kanada, Spojené státy americké, Peru nebo Portugalsko. Ze samotné České republiky se do Polska chystá na 6000 lidí.

Na cestu se vydali již také ti, kteří se rozhodli do Krakova dojet na kole. Pro ty je v rámci SDM připravena tzv. cyklopouť z Prahy do Krakova se zastávkou na Velehradě. Trasa je rozdělena do 10 etap, celá měří kolem 700 km. Celkem 130 mladých cyklistů proto vyrazilo již 15. 7., do Krakova dorazí v pondělí 25. července.

Na SDM v Krakově se setkají mladí lidé z téměř 200 zemí s papežem Františkem. Setkání se konají od roku 1984, kdy papež Jan Pavel II. poprvé pozval mladé do Říma. Polsko bude SDM hostit po druhé. První setkání se v zemi našich severních sousedů uskutečnilo v roce 1991 v Čenstochové.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)