Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Pražští muslimové odsoudili vraždu kněze, jako hanebný čin

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 27. července 2016 9:59
Pražští muslimové odsoudili vraždu kněze, jako hanebný čin

Ilustrační foto - kopule mešity
Autor: Christnet.cz / Daniel Bartoň

Praha - Pražští muslimové odsoudili úterní vraždu katolického kněze v kostele v severní Francii, ke které se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Na svém webu to oznámila Islámská nadace v Praze. Čin se podle nadace příčí pozemským i duchovním zákonům. Organizace už dřív odsoudila také teroristický útok ve francouzském městě Nice, při kterém zahynulo víc než 80 lidí.

"Nenacházíme slov, kterými bychom mohli co nejdůrazněji odsoudit tak hanebný čin příčící se všem zákonům pozemským i duchovním," uvedla nadace. Projevila také soustrast rodině zavražděného kněze a katolické církvi.

Do kostela v Saint-Étienne du Rouvray v úterý vtrhli dva muži ozbrojení noži, zavraždili kněze a zranili další čtyři lidi. Policie oba ozbrojence zastřelila. Podle francouzského prezidenta Françoise Hollandea, který kvůli útoku zrušil svou dnešní cestu do Prahy, je Francie ve válce s teroristy a bude proti nim bojovat všemi prostředky.

V Nice před necelými dvěma týdny najel útočník za volantem kamionu mezi lidi, kteří na ulici slavili státní svátek. Zemřelo 84 lidí a desítky lidí byly zraněny, třetina z nich byly muslimové.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)