Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Provinciál dominikánů se distancoval od výroků Norberta Badala

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 28. července 2016 14:50
Provinciál dominikánů se distancoval od výroků Norberta Badala

Milan Badal byl osobním tajemníkem arcibiskupa Dominika Duky
Autor: Khalil Baalbaki

Praha - Česká dominikánská provincie dnes na svých webových stránkách zveřejnila přeloženou homilii francouzského kardinála Andreho Vingt-Trois, kterou včera pronesl při mši za oběti teroristického útoku ze Saint-Étienne Du Rouvray. Provinciál dominikánů Benedikt Mohelník se při zveřejnění odkazu na překlad zároveň distancoval od vystoupení osobního tajemníkem pražského arcibiskupa a dominikána Milana Norberta Badala v rozhovoru pro ČT24.

„Tímto se také jednoznačně distancuji od výroků fr. Norberta Badala OP v médiích a výroků jim podobných. Tyto postoje považuji za naprosto nepřijatelné a ve svých důsledcích nebezpečné,“ napsal na facebookovém profilu centra Dominikánská 8, které slouží jako místo vzdělání a kultury při klášteře sv. Jiljí v Praze.

„Pařížský kardinál mluví jako ten, koho se celá hrůzná situace bezprostředně týká a v této atmosféře žije a působí. Jeho slova vyznívají úplně jinak…“

„Zároveň vyzývám vás, všechny bratry a sestry dominikánské rodiny, abychom se připojili k modlitbám a postu francouzských křesťanů,“ píše Mohelník.

Milan Badal je v současné době asignován do pražského dominikánského konventu u sv. Jiljí, ale žije mimo klášter.

Celý text přeloženého kázání je k dispozici na stránkách OP.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)