Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Italští muslimové půjdou v neděli do kostelů vyjádřit soustrast

Ze světa / vlu / ČTK / 29. července 2016 22:02
Italští muslimové půjdou v neděli do kostelů vyjádřit soustrast

Kříž - ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Řím - Zástupci organizace italských muslimů dnes oznámili, že půjdou v neděli do kostelů, aby vyjádřili solidaritu s křesťany po útoku na kostel ve Francii. Dva radikální muslimové tam v úterý zajali šest lidí a zavraždili šestaosmdesátiletého kněze.

Islámské společenství Itálie (COREIS) dnes v prohlášení oznámilo, že se jeho představitelé před nedělními pobožnostmi vydají do kostelů v několika italských městech včetně Říma a Milána.

Do kostela v neděli půjde také florentský imám Izzedine Elzir, který stojí v čele svazu italských islámských komunit. Řekl, že "chce křesťanským bratrům předat poselství solidarity a soustrasti".

"Zdá se nám v této dramatické chvíli zásadní učinit toto gesto jako konkrétní projev hlubokého respektu k posvátnosti rituálu, jeho vykonavatelům i ke kultovním místům křesťanství," stojí v prohlášení COREIS.

"Chceme tímto gestem ukázat, že jsme všichni členy jedné rodiny lidstva, že jsem spolu proti terorismu a že společně říkáme teroristům, že nás jejich zločiny nerozdělí, ale naopak ještě více sjednotí," řekl Elzir.

Podobně se zachovali také francouzští muslimové. Tamní muslimská rada vyzvala zástupce mešit, imámy i věřící, aby se v neděli vydali do kostelů a projevili solidaritu po vraždě kněze Jacquese Hamela.

Italský arcibiskup Bruno Forte návrh muslimů ocenil jako "krásné gesto", na něž křesťané čekali. Podle italské agentury ANSA se muslimové chystají do kostelů nejen v Římě a Miláně, ale i v Piacenze, Sieně, Sondriu, Veroně, Brindisi, Janově i Novaře.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)