Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na podporu rodiny pochodovalo centrem Prahy asi 500 lidí

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 13. srpna 2016 20:38
Na podporu rodiny pochodovalo centrem Prahy asi 500 lidí

Ilustrační foto
Autor: Mladikd.cz

Praha - Asi 500 lidí včetně mnoha dětí se dnes podle odhadu ČTK v centru Prahy zúčastnilo pochodu v rámci akce Den pro rodinu. Uspořádal jej Výbor na obranu rodičovských práv spolu s Mladými křesťanskými demokraty. Účastníci se vydali z Ovocného trhu přes Karlův most na Kampu na protest proti souběžně konanému průvodu na podporu sexuálních menšin, kterým dnes vrcholí festival Prague Pride. Pochod trval zhruba hodinu a měl naprosto poklidný průběh.

Demonstranti nesli mnoho českých vlajek, nad hlavami měli také pestrobarevné balonky s nápisy "My jsme tady taky". Akci doprovázely dechovka a mažoretky. "Co nejvíce rodinek, kde jsou děti, máma, tatínek," stálo se na jednom z transparentů.

Akci osobně podpořili také senátor Milan Pešák (za ODS) nebo pražský radní Jan Wolf (Trojkoalice SZ, KDU-ČSL, STAN). "V dnešní době se stále bavíme o problémech Evropy. Ta je postavena na křesťanských tradicích, kde základem je rodina. Proto bychom její podpoře měli věnovat maximum," řekl Wolf.

"Každý den se desetitisíce rodin v České republice starají o své děti. Vychovávají nové občany, daňové poplatníky. Atmosféra ve společnosti i daňový systém přitom nezvýhodňují ty, kteří si vyberou úlohu zodpovědné výchovy nových generací. Ale spíš ty, kteří si vyberou pohodlný a nikým a ničím nevázaný životní styl," uvedla už dříve Jana Jochová z Výboru na obranu rodičovských práv.

Účastníci průvodu Prague Pride podle ní ostentativně oslavují zábavu bez zodpovědnosti, navíc jsou podporováni dotačními programy, nadnárodními korporacemi, zahraničními ambasádami a obrovským mediálním zájmem. "My naopak slavíme zodpovědnost zábavou. Česká rodina si to zaslouží," dodala Jochová.

Po příchodu na Kampu program pokračuje koncertem a rodinným odpolednem.

Pochodu Prague Pride, který prošel centrem hlavního města ve stejnou dobu, ale po jiné trase, se účastnilo podle pořadatelů až 35.000 lidí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)