Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zemřel emeritní patriarcha Církve československé husitské Josef Špak

Domácí zpravodajství / kir / CČSH / 14. září 2016 0:46
Zemřel emeritní patriarcha Církve československé husitské Josef Špak

Emeritní patriarcha Církve československé husitské Josef Špak zemřel 12. září 2016
Autor: www.ccsh.cz

Praha - Dne 12. září zemřel emeritní patriarcha Církve československé husitské Josef Špak. Poslední rozloučení se zesnulým proběhne v úterý 20. září ve 12 hodin v Chrámu sv. Mikuláše na Starém Městě pražském. 

Josef Špak se narodil v roce 1929 v Litomyšli. Od roku 1948 do roku 1952 studoval na Husově bohoslovecké fakultě. V roce 1952 byl vysvěcen na kněze. Jako farář působil v Písku a Českých Budějovicích - Suchém Vrbném. V sedmdesátých a osmdesátých letech pracoval v dělnických profesích. Po celou dobu této životní etapy však nerezignoval na své duchovenské poslání, pořádal biblické večery, modlitební setkání, věnoval se osobní pastoraci, pracoval s dětmi i mládeží a dirigoval církevní pěvecký sbor. V roce 1990 byl ustanoven farářem v Českých Budějovicích, od září 1990 do září 1994 pak působil jako farář v náboženské obci Praha 1-Staré Město.

V roce 1994 byl zvolen šestým patriarchou Církve československé husitské a tuto funkci zastával až do roku 2001. V letech 2001–2004 působil jako referent naukového odboru ústřední rady. V roce 2005 převzal službu faráře v Praze-Strašnicích, v níž aktivně donedávna působil.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)