Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čtyři z pěti Němců si přejí zákaz burek, ukázal průzkum

Ze světa / juml / ČTK / 20. září 2016 14:19
Čtyři z pěti Němců si přejí zákaz burek, ukázal průzkum

Skupina afghánských žen s burkami
Autor: gemini.info.usaid.gov / Wikimedia Commons

Berlín - Čtyři z pěti Němců jsou pro zákaz nošení burek, tedy oděvů, které muslimským ženám zakrývají celé tělo a ponechávají jen mřížku pro oči. Ukázal to průzkum veřejného mínění, který dnes zveřejnil německý deník Bild. Většina obyvatel spolkové republiky si podle něj přeje také stanovení maximální roční hranice pro přijímání běženců.

Pro zákaz burek se jich z více než 2000 dotázaných vyslovilo 80,8 procenta, proti zákazu jen každý desátý. Úplný zákaz nošení burek nebo nikábů na veřejnosti není pravděpodobný. Němečtí politici uvažují ale o částečném zákazu, který by se mohl vztahovat například na návštěvu některých úřadů.

Roční hranici ve výši 200.000 uprchlíků, které by Německo mělo maximálně přijímat, požaduje 62,7 procenta občanů, proti je jich 23,6 procenta. Stanovení dvousettisícové hranice, kterou z vládních stran požaduje bavorská CSU, ale není pravděpodobné. Proti jsou jak křesťanští, tak sociální demokraté, podle některých odborníků by navíc byla neústavní.

Průzkum Bildu také ukázal, že se téměř dvě třetiny Němců (63,2 procenta) staví proti liberalizaci vízového režimu s Tureckem. Více než polovina (54,6 procenta) by jich zrušila dvojité občanství, o němž se nyní v Německu diskutuje právě v souvislosti s Turky, kteří mají občanství obou zemí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)