Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Skandinávští biskupové se chystají na ekumenickou papežskou návštěvu

Ze světa / mjmk / Vlastní zpráva / 26. září 2016 22:02
Skandinávští biskupové se chystají na ekumenickou papežskou návštěvu

Geografické vymezení Skandinávie: v maximálním slova smyslu všechny vyznačené barvy
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Oslo - Jak uvádí webové stánky norské katolické církve, v těchto dnech (23.-27. září) probíhá plenární schůze Severské biskupské konference, tentokrát v hlavním městě Norska, Oslo. Katoličtí biskupové se mimo jiné připravují se na listopadovou návštěvu papeže Františka ve švédském Lundu a diskutují ekumentickou otázku. Konference připravuje pastýřský list k výročí reformace. Tento list navazuje na katolicko-luteránský dokument „Od konfliktu ke společenství,“ který vznikl k výročí reformace 2017, a dále jej prohlubuje.

Skandinávští biskupové se chystají na ekumenickou papežskou návštěvu

Logo Severské biskupské konference

Setkání se od neděle účastní i kardinál Kurt Koch, prezident Papežské rady pro křesťanskou jednotu. Dnes, 26. září bude kardinál a biskupové sloužit bohoslužby ve farnosti St. Johannes, kde bude přítomna předsedkyně biskupské konference Norské církve, biskupka Helga Haugland Byfuglien.

Severská biskupská konference není velká organizace, přesto platně přispívá do rozhovoru mezi místními katolickými církvemi v Evropě i jinde ve světě, a to díky dobrým ekumenickým kontaktům, pastorační zkušenosti a žité situaci minoritní církve, říká sestra Anna Mirijam Kaschner CPS, generální sekretářka konference.

Severská konference je navíc držitelkou několika rekordů: Zahrnuje ne méně než pět zemí: Dánsko, Norsko, Finsko, Island a Švédsko. Ke konfenci přísluší Berislav Grgic z Trømsø, „nejsevernější“ katolický biskup na světě i Kodaň s Faerskými ostrovy a Grónskem, tedy nejrozlehlejší diecéze na světě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)