Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František v zemětřesení poničené Amatrice: „Vždycky je nějaká budoucnost“

Ze světa / vlu / ČTK/Ravat / 4. října 2016 18:50
Papež František v zemětřesení poničené Amatrice: „Vždycky je nějaká budoucnost“

Papež František
Autor: Flickr.com / Mazur / Creative Commons

Amatrica - Papež František dnes překvapil svou návštěvou obyvatele městečka Amatrice, které bylo před šesti týdny poničeno zemětřesením ve střední Itálii. Papež se netajil tím, že má návštěvu v plánu, její datum však nebylo až do dnešního dne známé. Informovala o tom agentura Reuters.

Jako první zavítal papež do provizorní školy v Amatrice a řekl: 

„Usoudil jsem, že má návštěva by v prvních dnech, které přinesly tolik bolesti, byla spíš na obtíž než nápomocná. Nechtěl jsem rušit, a proto jsem nechal uběhnout trochu času, aby se některé věci mohly dát do pořádku, jako například tato škola. Od první chvíle jsem však cítil povinnost přijít za vámi! Prostě proto, abych vám řekl, že jsem vám nablízku – nic víc, a že se modlím, modlím se za vás! Blízkost a modlitba, to je to, co vám přináším. Kéž vám všem Pán žehná a Panna Maria vás chrání v této chvíli zármutku, bolesti a zkoušky.“

Po požehnání Svatý otec vyzval ještě ke společné modlitbě za zemřelé:

„Pojďme vpřed, vždycky je nějaká budoucnost. Mnoho drahých nás opustilo, padli zde, pod troskami. Modleme se…“ Poté se pozdravil s lidmi, které otřesy o síle 6,2 stupně Richterovy škály připravily 24. srpna o střechu nad hlavou.

Očekává se, že papež zavítá i do takzvané "červené zóny" v centru městečka, která je uzavřena pro veřejnost, neboť tam hrozí nebezpečí zřícení poničených staveb.

Papežova návštěva v Amatrice, v němž po zemětřesení zemřelo 234 lidí, se uskutečnila v den svátku svatého Františka z Assisi, po němž si papež, narozený jako Jorge Mario Bergoglio, zvolil jméno.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)