Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Celorepublikové setkání nejen evangelické mládeže se koná o víkendu v Třebíči

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz / 5. října 2016 12:57
Celorepublikové setkání nejen evangelické mládeže se koná o víkendu v Třebíči

Ilustrační foto
Autor: www.e-cirkev.cz

PRAHA, TŘEBÍČ - Několik stovek mladých věřících zamíří 7. – 9. října do Třebíče. Jejich cílem je Sjezd (nejen) evangelické mládeže. Jeho ústředním téma zní „Dál tou vodou“ a prolne se do všech připravovaných programů.

Voda je nepostradatelná, nutná a zároveň nenápadná, samozřejmá. Její význam nám často dochází, až když k ní nemáme přístup. Někdy se však životodárná síla rozbouří, překročí své břehy a ničí. Tématu vody se bude věnovat celé setkání – ať už se jedná o biblické programy a dílny, promítání filmu H2Omx o projektu shromažďování dešťové vody v Mexiku nebo například přednášku ekologa Jakuba Žárského, který se zabývá výzkumem mikrobiálních společenstev v ledovcových povodích Arktidy.

Na programu budou hudební kapely, improvizační divadlo v podání skupiny Bafni!, modlitby Taizé, hlasovou a instrumentální dílnu, sportovní vyžití nebo komentované procházky města. „Novinkou letošního ročníku jsou patnáctiminutovky inspirované konferencemi TEDx,“ přibližuje za organizátory akce Jana Škubalová, vedoucí Oddělení mládeže Českobratrské církve evangelické. V neděli dopoledne akci zakončí společné bohoslužby.

Sjezdu (nejen) evangelické mládeže se pravidelně účastní několik set mladých věřících z celé republiky, dveře jsou podle pořadatelů otevřené lidem všech vyznání i nevěřícím. Setkání připravuje Českobratrská církev evangelická od roku 1990, kdy po éře socialismu navázala na tradici prvorepublikových setkání. Pokaždé se koná na jiném místě republiky. Obsahem akce jsou dílny, přednášky, diskuse, hudba, divadlo, film, duchovní programy a mnohé jiné. Probírána jsou aktuální témata týkající se života mladých lidí a jejich problémů. Cílem je vést mladé lidi k samostatnosti, toleranci, rozvíjení ekumenických kontaktů, získávání kulturního rozhledu a schopnosti orientovat se v dnešní společnosti.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)