Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Soud poslal bývalého kněze Tvrdoně na tři roky do vězení

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 13. října 2016 22:38
Soud poslal bývalého kněze Tvrdoně na tři roky do vězení

E. Tvrdoň u soudu
Autor: repro ČT

Praha - Bývalý havlíčkobrodský kněz Erik Tvrdoň si odpyká tříletý nepodmíněný trest za zneužití čtyř žen a nezletilé dívky. Součástí trestu je i pětiletý zákaz práce s dětmi. O rozhodnutí odvolacího soudu v Pardubicích včera informovala televize Nova.

Prověřování již bývalého duchovního Erika Tvrdoně zahájilo oznámení od jedné z poškozených žen. Uvedla, že na ni muž od léta 2012 vyvíjel psychický nátlak a koncem roku 2013 ji několikrát znásilnil. Teprve po oznámení našla policie další poškozené. Podle obžaloby spáchal Tvrdoň devět trestných činů na pěti ženách - dvou dospělých, dvou mladistvých a jedné nezletilé, za což mu původně hrozilo až deset let vězení.

Koncem loňského února odešel Tvrdoň od Okresního soudu v Havlíčkově Brodě s pětiletým trestem za znásilnění a pohlavní zneužívání. Navíc mu soudkyně vyměřila pětiletý zákaz práce s nezletilými a povinnost podstoupit ochrannou ústavní léčbu. Státní zástupkyně považovala verdikt za příliš mírný a na místě se odvolala. Odvolací soud v Pardubicích následně rozsudek zrušil a vrátil k doplnění dokazování. Koncem letošního dubna havlíčkobrodský soud Tvrdoně nepravomocně potrestal čtyřmi roky vězení s ostrahou, uložil mu ambulantní léčbu a pětiletý zákaz práce s dětmi. Proti verdiktu se pak odvolal jak Tvrdoňův právní zástupce, tak žalobkyně.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)