Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež svatořečil sedm osob včetně svého krajana kněze Brochera

Ze světa / juml / ČTK / 17. října 2016 10:36
Papež svatořečil sedm osob včetně svého krajana kněze Brochera

José Gabriel Brochero
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Vatikán - Papež František včera ve Vatikánu prohlásil sedm osob z historie za svaté. Je mezi nimi i jeho krajan José Gabriel Brochero, jenž se ve snaze pomoci lidem nakazil leprou. Brocherovu svatořečení byl přítomen i argentinský prezident Mauricio Macri, napsala agentura AFP.

Brochero na přelomu 19. a 20. století působil jako farář v argentinské provincii Cordoba. Za věřícími jezdil na své mule i dlouhé vzdálenosti a nakonec zemřel na lepru, jíž se od lidí nakazil.

Svatým se dnes stal i Guillaume Nicolas Louis Leclercq, významný katolík zavražděný během proticírkevně zaměřené francouzské revoluce na konci 18. století.

Jedinou svatořečenou ženou je Alžběta od Nejsvětější Trojice. Tato francouzská mystička vstoupila v 21 letech do karmelitánského řádu po přesvědčení své matky, která původně chtěla, aby vedla světský život.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)