Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Bývalý nejvyšší představitel evangelické církve Ruml se stal potulným kazatelem

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 18. října 2016 15:11
Bývalý nejvyšší představitel evangelické církve Ruml se stal potulným kazatelem

Instalace Joela Rumla a Martiny Šerákové Vlkové
Autor: facebookový profil ČCE

Krabčice (Roudnicko) - V neděli 16. října byl v kostele Českobratrské církve evangelické v Krabičících pod Řípem na Roudnicku uveden do úřadu seniorátního faráře Ústeckého seniorátu (obdoba diecéze v ČCE - pozn. red.) bývalý nejvyšší představitel této církve Joel Ruml. Pozice seniorátního faráře (lidově potulného kazatele) není vázána na jedno místo a tak Joel Ruml bude k dispozici jako kazatel pro celý seniorát. 

Ruml v letech 2003 až 2015 zastával pozici synodního seniora. V listopadu 2015 jej v této funkci nahradil Daniel Ženatý, zvolený 15. května 2015.

Spolu s Rumlem byla do služby farářky místního sboru instalována Martina Šeráková Vlková. Sbor v Krabčicích pod Řípem trpí, tak jako jiné venkovské sbory v Polabí, vylidňováním venkova a velký kostel z konce 19. století tak bývá málo kdy zaplněn. V jeho blízkosti je středisko Diakonie. Diakonie ČCE Krabčice je nestátní organizace poskytující sociální služby pro seniory. Specializuje se na péči o lidi s Alzheimerovou nemocí. Působí na Podřipsku již 150 let. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)