Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František sloužil ve Vatikánu bohoslužbu s tisícovkou vězňů

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 6. listopadu 2016 18:09
Papež František sloužil ve Vatikánu bohoslužbu s tisícovkou vězňů

papež František
Autor: Wikipedia.org / Benhur Arcayan

Vatikán -

Tisícovka vězňů a jejich blízkých se dnes ve vatikánské Bazilice svatého Petra účastnila výroční bohoslužby papeže Františka. Papež vězně vyzval k tomu, aby ani v těžké životní situaci neztráceli naději. Společnost by podle něho neměla nahlížet na vězně jako na lidi, kteří se nedokážou změnit.

"Jisté pokrytectví někdy vede lidi k tomu, že vás považují jen za hříšníky, pro něž je vězení jediným řešením," řekl podle agentury AP papež během liturgie, která byla součástí končícího Svatého roku milosrdenství. "Neuvažujeme o tom, že lidé mohou změnit svůj život," dodal František s tím, že vězni by měli dostat druhou šanci.

František je znám svou snahou o vstřícnost k potřebným a sociálně vyloučeným lidem. Vedle toho, že navštěvuje věznice a vyzývá k hledání alternativních trestů, pomáhá například bezdomovcům či bývalým prostitutkám.

Před papežem promluvili dnes v ústřední vatikánské bazilice i lidé usvědčení ze zločinů či matka, jíž jeden z vězňů zavraždil syna. "Zjistila jsem, že jsme jen dvěma stranami téže mince, kterou je bolest," prohlásila podle AP žena, která se se ztrátou potomka vyrovnává tím, že dochází za vězni, a to i za vrahem svého syna. Ten stál v kostele vedle ní a vzpomínal na chvíli, kdy dostal šanci na den opustit vězení a jel s ní k hrobu muže, jehož život ukončil vlastní rukou.

Podle Františka může chybu, za níž se ocitne ve vězení, učinit každý. Nikdo by však neměl přestat doufat v nápravu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)