Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sdružení evangelikálních teologů pořádá diskusní fórum o islámu v Evropě

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 19. listopadu 2016 6:00
Sdružení evangelikálních teologů pořádá diskusní fórum o islámu v Evropě

Docent Pavel Hošek
Autor: cb.cz

Praha - Sdružení evangelikálních teologů a Komenského institut společně pořádají v pondělí 21. listopadu teologické fórum na téma Islám a Evropa v 21. století. Hlavními řečníky budou dva významní religionisté s evangelikálním pozadím.

Z Německa přijede profesorka Christine Schirrmacher (1962), která se celý svůj profesní život věnuje problematice islámu. Působí na univerzitách v Bonnu a v belgické Lovani (Leuven). Zabývá se otázkami náboženské svobody, diskriminace, postavením žen v islámu, právem šária, džihádem a dalšími závažnými tématy, které dnes hýbají evropskou společností.

Jako jedna z mála německých akademiků otevírá otázky ohledně náboženské svobody v islámských zemí či závažné problematiky tzv. odpadlíků od islámu, resp. konvertitů ke křesťanství. Jejím manželem je přední představitel Světové Evangelikální aliance Thomas Schirrmacher.

Christine Schirrmacher na fóru pronese profilovou přednášku Politická výzva islámu: zákon Šaría, otázky integrace, Islám v Evropě.

Dále vystoupí známý český religionista docent Pavel Hošek z Evangelické teologické fakulty UK, který je zároveň ordinovaným kazatelem Církve bratrské. Jeho věcný a fundovaný přístup k religionistické problematice si získal respekt v širokých křesťanských kruzích, pochvalně se o jeho knihách vyjádřil i profesor Tomáš Halík. Tématem jeho přednášky bude islám a křesťanství v teologické a religionistické perspektivě.

Vedle výše zmíněných vystoupí i další řečníci. Na závěr se uskuteční moderovaná diskuse.

Akce se koná v pondělí 21. listopadu v modlitebně Církve bratrské v Soukenické ulici v Praze 1 od 9 hodin do pozdního odpoledne.

Program fóra najdete zde

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)