Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Daniel Herman bude provozovat čínskou verzi magazínu Christnet.cn. Eurooptimisté jsou bez šance

Výběr Christnetu / kir / Vlastní zpráva / 31. prosince 2016 16:13
Daniel Herman bude provozovat čínskou verzi magazínu Christnet.cn. Eurooptimisté jsou bez šance

Daniel Herman
Autor: Christnet.cz / Jan Uhlíř

Praha, Peking - Ministr kultury Daniel Herman si zaregistroval doménu christnet.cn. Bude provozovat křesťanský web v čínštině. Čínská doména nejvyšší úrovně je označena zkratkou CN. Registrace domény.cn může být provedena fyzickou osobou nebo firmou za dodržení striktních podmínek. Zejména je třeba veřejně odsoudit jeho svatost Dalajlámu, jak stojí v podmínkách společnosti cnnic.net.cn, která domény spravuje. To nebyl pro pana ministra problém, respektive dostal stejný strach jako vláda Mongolska a svého oblíbence se zřekl. Nebylo ani třeba použít mučidla, nebo žádat trumpovskou Ameriku o licenci na  waterboarding. Za pokání po svém pomýlení, které v odcházejícím roce tolik rozbouřilo českou politiku, se rozhodl provozovat čínský portál.

„Toto gesto pokání tolik dojalo prezidenta České lidové republiky pana Miloše Zemana a dokonce se rozhodl jmenovat Hermana na uvolněné místo ceremoniáře po Jiřím Forejtovi“, uvedl jeho mluvčí Benjamín Ovčáček.


Nováček z Vysočiny, šedá eminence Christnet.cn

Daniel Herman bude provozovat čínskou verzi magazínu Christnet.cn. Eurooptimisté jsou bez šance

Nové logo portálu Christnet.cn
Autor: http://www.cnnic.net.cn/

Doménu již sice asi 15 let vlastnil pan Nováček z Vysočiny a provozoval čínský křesťanský portál sám (respektive neprovozoval, ale jeho redakce, "pro nás nic za deset let neudělal" ,hakersky doplněno starou redakcí portálu Christnet.cn za pomoci ruských tajných služeb). Nováček ale stránky málem přivedl na mizinu, po té, co neuhradil své redakci provizi z prodeje knih ze svého knihkupectví provozovaný přes portál. Výmluvy na to, že Číňané jeho českým knihám nerozumí, neobstály. Posledním hřebíčkem do rakve neslavné éry jeho vlastnictví bylo exekuční obstavení účtu portálu Christnet.cn, poté, co léta neplatil telefony. Pan Nováček proto Hermanovu nabídku uvítal a doménu mu převedl do osobního vlastnictví za symbolický jüan  (jüan je jednotkou čínské měny s oficiálním názvem žen-min-pi (renminbi), pozn.red).

 

Herman: Platit budeme spíše jüanem než eurem

Několik nespokojených členů bývalé redakce portálu Christnet.cn se pak naivně rozhodlo novému vlastníku vzepřít a převedlo svůj redakční systém z domény CN na EU, kde chtějí provozovat eurooptimistický portál Christnet.eu. Podle Nováčka i Hermana však nemají po Brexitu velkou šanci na úspěch. „V roce 2017 budou dominovat realisté a je jisté, že  v naší zemi budeme spíše platit jüanem než eurem“,  dodal Herman 30. prosince v posledním letošním vydání pořádu ČT Události a komentáře, poté, co se v šatně potkal s Petrem Robejškem a byl oslněn jeho bujnou kšticí. Ministr Herman přesto, že je o 15 let mladší než předseda Realistů, má svých vlasů již pomálu, jak zjistil investigativní odbor redakce jeho nové verze magazínu Christnet.cn. Nováček pak pro ČTK dodal, že najde cesty, jak nespokojence ze své bývalé redakce na veřejném internetu zablokovat. "Mám kamarády hodně vysoko", dodal tajuplně nakladatel z Vysočiny a zahleděl se k Hradu (Christnet zřejmě vyrušil pan Nerušil IT specialista arcibiskupství, spolupracovník mons. Vybádala, přítele pana Nováčka, za asistence pana Smutného z agentury ŘePaCOMPANY, haknuto by ГРУ.)

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)