Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tříkrálovou bohoslužbou zakončil papež František oslavy Vánoc, pak pozval bezdomovce

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 7. ledna 2017 13:53
Tříkrálovou bohoslužbou zakončil papež František oslavy Vánoc, pak pozval bezdomovce

František, vlastním jménem Jorge Mario Bergoglio je 266. papež katolické církve
Autor: Wikipedia.org / Gabriel Andrés Trujillo Escobedo / Creative Commons

Vatikán - Tříkrálovou mší ve Svatopetrském chrámu dnes papež František zakončil oslavy Vánoc. Pontifex věřící vyzval, aby boha hledali na okrajích společnosti a nikoli v palácích, informovala agentura AP. Na závěr mše pozval papež na jídlo a pití tři stovky bezdomovců a migrantů.

Během mše u příležitosti svátku Zjevení Páně, jak se dnešek oficiálně nazývá v liturgickém kalendáři, vyslal František vánoční pozdravy také věřícím východních křesťanských církví, kteří narození Ježíše Krista budou podle juliánského kalendáře slavit až v sobotu.

Papež ve své řeči varoval mimo jiné před "kultem moci, klamu a nadřazenosti", které podle něj vedou jen ke smutku a strachu.

Po liturgii František pozval zhruba 300 bezdomovců a uprchlíků na jídlo a pití. Pozvaní předtím spolu s dobrovolníky na papežovo přání rozdali věřícím shromážděným na Svatopetrském náměstí 50.000 modlitebních knížek.

Papež knížky přirovnal k darům, které Kašpar, Melichar a Baltazar podle Bible přinesli do Betléma novorozenému Ježíškovi. "Napadlo mě, že bych vám dal také malý dárek. Velbloudi tady chybějí, ale dárek vám přece dám," uvedl papež.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)