Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež nechce jezdit v obrněných autech, byť si je vědom nebezpečí

Ze světa / kir / ČTK / 9. ledna 2017 11:15
Papež nechce jezdit v obrněných autech, byť si je vědom nebezpečí

Ilustrační foto: návštěva papeže Františka v Mexiku v roce 2016
Autor: youtube.com

Vatikán -

Papež František si uvědomuje, že může být terčem útoku, ale přesto hodlá nadále jezdit v normálních neobrněných automobilech a bez velkého bezpečnostního doprovodu. Podle agentury Reuters to napsal v úvodu k nové knize věnované jeho dosavadním zahraničním cestám.

"Jsem si vědom hrozících rizik," konstatuje František. "Možná jsem lehkovážný, ale musím říct, že se nebojím o sebe, nýbrž o bezpečnost těch, kteří cestují se mnou, a především lidí, s nimiž se setkávám v různých zemích. Vždy hrozí nebezpečí neuváženého činu šílence. Ale vždy je přítomen Bůh," dodává.

Kniha s názvem Cestování od autora Andrey Tornielliho je o 17 zahraničních cestách, které nejvyšší představitel katolické církve vykonal ve více než 25 zemích mimo Itálii od svého zvolení v roce 2013. Podle Reuters se očekává, že letos ho čekají nejméně dvě zahraniční cesty. Jedna do Portugalska a druhá do Indie a Bangladéše.

"Nemohu jezdit v neprůstřelných autech nebo v uzavřených papamobilech s neprůstřelnými skly," říká papež. "Zcela chápu potřebu zajištění bezpečnosti a jsem za to (bezpečnostním pracovníkům) vděčný, ale biskup je pastor, otec a mezi ním a lidmi nemůže být příliš bariér."

"Proto jsem na samém počátku řekl, že budu cestovat jedině tehdy, když budu mít kontakt s lidmi," zdůraznil František.

Italská policie v uplynulých dvou letech po útocích islamistických extremistů v Evropě výrazně zvýšila bezpečnostní opatření kolem Vatikánu. Nicméně papež nadále používá při návštěvách farností v Římě běžný modrý Ford Focus a trvá na nižší úrovni zabezpečení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
27%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 40)