Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církev československá husitská zahájila přípravy k 100. výročí založení

Domácí zpravodajství / kir / CČSH / 11. ledna 2017 23:13
Církev československá husitská zahájila přípravy k 100. výročí založení

Ilustrační foto: Ústřední budova a kostel Církve československé husitské v Praze 6 postavená v letech 1926-7
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha -

Slavnostní bohoslužbou vedenou patriarchou Církve československé husitské Tomášem Buttou a biskupským sborem za účasti zástupců ekumeny si Církev československá husitská připomněla 7. ledna v chrámu sv. Mikuláše v Praze na Staroměstském náměstí 97. výročí svého vzniku. Kázáním posloužil olomoucký biskup MUDr. Rudolf Göbel. Při bohoslužbě byli uvedeni noví bohoslovci CČSH. Ve všech sborech Církve československé husitské bylo  výročí připomenuto 8. ledna při nedělních bohoslužbách.

Patriarcha Tomáš Butta v rámci celocírkevní bohoslužby ohlásil zahájení přípravy k 100. výročí Církve československé husitské, které nastane v r. 2020. Pro každý rok bylo zvoleno ústřední téma. Pro rok 2017 téma REFORMACE ve spojitosti s českou i světovou reformací. Pro rok 2018 bylo i s ohledem na výročí vzniku samostatného státu stanoveno téma VLAST. Tématem roku 2019 bude ZBOŽNOST v souvislosti s Vánoční bohoslužbou v r. 1919 slouženou v češtině. Pro jubilejní rok 2020 je určeno téma CÍRKEV A SPOLEČNOST.    

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)