Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval Trumpa k podpoře chudých, lidské důstojnosti a svobody

Ze světa / vlu / ČTK / 21. ledna 2017 1:21
Papež vyzval Trumpa k podpoře chudých, lidské důstojnosti a svobody

Ilustrační foto
Autor: Christnet.eu

Washington - Papež František dnes vyzval amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby podporoval lidskou důstojnost a svobodu v celém světě. Podle italské tiskové agentury ANSA tak učinil bezprostředně po Trumpově inauguraci ve Washingtonu.

Papež upozornil, že „lidská rodina“ je postižena vážnou humanitární krizí, která vyžaduje prozíravou a jednotnou politickou reakci.

„Modlím se, aby vaše rozhodnutí byla řízena bohatými duchovními a etickými hodnotami, které tvoří historii amerického lidu,“ zdůraznil František.

„Pod vaším vedením může být americká velikost nadále oceňována především pro svou starost o chudé, o vyvržené a o lidi v nouzi,“ dodal papež podle prohlášení vydaného Vatikánem.

František, který je prvním papežem původem z Latinské Ameriky, si starost o chudé a nejslabší příslušníky společnosti vybral za klíčové téma svého pontifikátu. Své papežské jméno zvolil podle Františka z Assisi, zakladatele žebravého řádu františkánů, který byl znám vedením jednoduchého a přísně asketického života.

Papež loni v reakci na negativní Trumpovy výroky k imigraci a na jeho úmysl postavit zeď na hranici s Mexikem o nynějším americkém prezidentovi prohlásil: „Člověk, který pomýšlí jen na stavění zdí, ať už kdekoli, a ne na stavění mostů, není křesťan.“ Na otázku, zda by američtí katolíci měli volit za prezidenta někoho s názory, jako má Trump, František uvedl, že se do toho plést nebude. "Říkám jen, že tento člověk není křesťan, když řekl takové věci," uvedl papež.  Trump označil papežův komentář za „hanebný“.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)