Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve Washingtonu se uskutečnila bohoslužba za prezidenta Trumpa

Ze světa / kir / ČTK / 22. ledna 2017 23:16
Ve Washingtonu se uskutečnila bohoslužba za prezidenta Trumpa

Donald Trump
Autor: Flickr.com / Gage Skidmore / Creative Commons

Washington - Ve washingtonské Národní katedrále svatého Petra a Pavla se v sobotu uskutečnila tradiční bohoslužba u příležitosti páteční inaugurace nového amerického prezidenta Donalda Trumpa. Přítomni byli křesťanští, židovští, muslimští či sikhští náboženští představitelé.

V přední řadě seděl Trump s manželkou Melanií a s viceprezidentem Mikem Pencem a jeho ženou Karen.

Obřad vedl biskup evangelické církve naděje Harry Jackson, který "poprosil Boha, aby obdařil prezidenta a jeho spolupracovníky moudrostí a milostí při výkonu jejich funkcí". Jackson také vyzval, aby Trump a Pence "sloužili všem lidem (amerického) národa a podporovali důstojnost a svobodu každého člověka".

Podle agentury AP mezi americké duchovní vnesl nástup Trumpa do prezidentského úřadu spory. Námitky washingtonské biskupky protestantské Episkopální církve vyvolala Trumpova účast na dnešní bohoslužbě. Mariann Buddeová vyjádřila "pobouření z některých prezidentových slov a činů". Mnozí věřící jsou prý vystrašeni, zklamáni a rozzlobeni.

Hlavní farář katedrální farnosti reverend Randolph Hollerith ale účast přislíbil, stejně jako newyorský kardinál římskokatolické církve Timothy Dolan.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)