Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Charita na východě Čech vybrala ve sbírce rekordních 15 milionů

Kraje: Královéhradecký / juml / ČTK / 31. ledna 2017 13:50
Charita na východě Čech vybrala ve sbírce rekordních 15 milionů

Tři králové
Autor: Trikralovasbirka.cz / Facebook.com

Hradec Králové - V Tříkrálové sbírce na území Královéhradecké diecéze, která zahrnuje území hradeckého, Pardubického a části dalších sousedních krajů, koledníci vybrali rekordních více než 15 milionů korun. ČTK o tom dnes informovala Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové. Loni lidé na východě Čech přispěli 14,6 miliony korun. Charity z vybraných peněz podpoří především služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech, část výtěžku půjde na humanitární projekty v zahraničí.

Do sbírky na území Královéhradeckého diecéze se zapojilo na 10.000 dobrovolníků. "Za tři krále se převlékli školáci a studenti, skauti, farníci, zaměstnanci charit a další lidé," uvedla Karasová.

Na Královéhradecku a Orlickoústecku koledníci vybírali příspěvky na domácí hospicovou péči o nevyléčitelné nemocné. Oblastní charita Jičín z Tříkrálové sbírky podpoří dobrovolnické aktivity pro děti, rodiny a seniory. V Třebechovicích a okolí lidé přispívali na charitní pečovatelskou službu a na Královédvorsku na nízkoprahové zařízení Střelka pro děti a mládež. V Pardubicích a Litomyšli z darovaných peněz podpoří pobytové odlehčovací služby pro seniory a lidi se zdravotním postižením.

Peníze pomohou i v zahraničí, například podpoří kvalifikační kurzy pro nevyučenou nezaměstnanou mládež, dětské večerní vzdělávání a výstavbu domků pro chudé v Indii a na projekty misie v Hondurasu.

V České republice se dobročinná sbírka spojená s koledováním poprvé konala v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi, postupně se stala největší sbírkovou akcí charity v zemi a její výnos se zněkolikanásobil. Letos se v ČR podařilo vybrat podle průběžných výsledků z webu sbírky přes 100 milionů korun.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)