Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež vyzval k boji proti obchodu s lidmi, zejména dětmi

Ze světa / vlu / ČTK / 9. února 2017 14:35
Papež vyzval k boji proti obchodu s lidmi, zejména dětmi

Papež František
Autor: European Union 2014 - European Parliament

Vatikán - Papež František dnes vyzval státy světa, aby podnikly veškeré kroky k zastavení obchodu s lidmi, zejména s dětmi a s dospívajícími. Papež tak učinil v rámci katolického světového dne boje proti obchodu s lidmi.

"Apeluji na všechny ve vládních pozicích, aby proti této hrozbě tvrdě bojovali," řekl papež, jehož citovala agentura ANSA. "Musí být vynaloženo veškeré úsilí k vymýcení tohoto hanebného a neúnosného zločinu," zdůraznil František, podle kterého je třeba "naslouchat hlasům mladších bratrů a sester zraněných v jejich důstojnosti".

Celosvětová připomínka boje proti obchodu s lidmi chce upozornit na problematiku této formy moderního otroctví. Navazuje na deklaraci, v níž se v prosinci 2014 patnáctka představitelů světových náboženství včetně papeže Františka zavázala, že se zasadí o to, aby fenomén otroctví do roku 2020 vymizel.

Už rok předtím papež uvedl, že obchod s lidmi je zločinem proti lidskosti, upozorňuje Česká biskupská konference. "Musíme spojit síly, abychom osvobodili oběti a zastavili tento stále agresivnější zločin, který ohrožuje - kromě jednotlivců - také základní hodnoty společnosti, mezinárodní bezpečnost a spravedlnost, stejně jako ekonomii, rodinná pouta a samotné sociální soužití," řekl tehdy papež František.

Připomínku boje proti obchodu s lidmi vyhlásily před dvěma lety různé instituce katolické církve. Nazvaly ji Mezinárodním dnem modlitby a reflexe v boji proti obchodu s lidmi.

Papež dnes také podle agentury AP zopakoval svou výzvu, aby lidé stavěli mosty porozumění místo zdí.

"Pokud jde o sociální, jakož i civilní kontext, vyzývám k tomu, aby se nebudovaly zdi, ale stavěly mosty, aby se na zlo neodpovídalo zlem, aby se zlo porazilo dobrem, provinění odpuštěním. Žádný křesťan by nikdy neřekl 'Za tohle zaplatíš'. Nikdy. To není křesťanské gesto. Provinění překonáváte odpuštěním, abyste s každým mohl žít v míru," uvedl František.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)