Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Podle šéfa OSN projevy islamofobie oživují terorismus

Ze světa / kir / ČTK / 12. února 2017 23:19
Podle šéfa OSN projevy islamofobie oživují terorismus

Generální tajemník OSN António Guterres
Autor: wikipedia.org / Wikipedia Commons

Rijád - Generální tajemník OSN António Guterres dnes řekl, že projevy islamofobie v některých částech světa oživují terorismus a jsou vodou na mlýn propagandě radikálního Islámského státu (IS). Šéf OSN se tak vyjádřil během návštěvy Saúdské Arábie, tematicky zaměřené na řešení regionálních konfliktů, uvedla agentura AFP.

"Jedna z věcí, která pohání terorismus, je v některých částech světa projev pocitů a politiky islamofobie," řekl Guterres na společné tiskové konferenci v Rijádu se saúdským ministrem zahraničí Ádilem Džubajrem.

"To je nejlepší argument, který může být použit Daešem (arabská zkratka pro IS) k vlastní propagandě," dodal šéf OSN.

Guterres se setkal s králem Salmánem a klíčovými představiteli země, s nimiž projednával regionální konflikty, včetně občanských válek v Sýrii a v Jemenu, upozornila saúdskoarabská média.

Guterres v souvislosti se Sýrií řekl, že nemůže být "účinného boje proti terorismu, aniž by se dospělo ke komplexnímu politickému řešení pro syrský lid".

Občanská válka v Sýrii trvá už skoro šest let a vyžádala si přes 300.000 obětí. Syrská vláda, kterou podporuje Rusko, Írán a libanonský Hizballáh, v ní stojí proti četným ozbrojeným skupinám, včetně radikálů z IS. Některé povstalce podporují Spojené státy, na jejichž straně bojují i syrské kurdské milice. Ty ale neuznává Turecko, které se na severu Sýrie snaží jejich vliv omezit.

Patnáctého a 16. února se má v Astaně konat další kolo syrských rozhovorů, které se zaměří na upevnění syrského příměří a na stabilizaci konkrétních regionů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)