Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evangelíci udělili biskupu Radkovskému medaili vděčnosti

Domácí zpravodajství / juml / e-cirkev.cz / 21. února 2017 22:49
Evangelíci udělili biskupu Radkovskému medaili vděčnosti

Synodní senior ČCE Ženatý předává medaili biskupu Radkovskému
Autor: Facebook.com

Praha - Medaili vděčnosti převzal  v pondělí 20. února z rukou synodní rady Českobratrské církve evangelické emeritní biskup římskokatolické plzeňské diecéze František Radkovský. Synodní rada chce tímto krokem vyjádřit uznání za jeho službu. Váží si dlouholeté výborné spolupráce a utváření vstřícných ekumenických vztahů. 

František Radkovský se narodil v roce 1939 v Třešti u Jihlavy. Vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy. Po absolvování základní vojenské služby pracoval jako matematický statistik. V roce 1966 nastoupil do kněžského semináře a začal studovat na Cyrilometodějské bohoslovecké fakultě v Litoměřicích. Kněžské svěcení přijal v roce 1970 (působil v Mariánských a Františkových Lázních), biskupské v roce 1990. Biskupem plzeňské diecéze byl od jejího zřízení v roce 1993 do 12. února 2016.

Medaili vděčnosti je výjimečné ocenění, které uděluje synodní rada Českobratrské církve evangelické od roku 2010 jako výraz uznání.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)