Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tělo kardinála Vlka vystaví v katedrále a v kostele u karmelitek

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 20. března 2017 13:32
Tělo kardinála Vlka vystaví v katedrále a v kostele u karmelitek

Od roku 1994 byl kardinál Vlk moderátorem Hnutí fokoláre
Autor: Christnet.cz / Vít Luštinec

Praha - Ostatky zemřelého kardinála Miloslava Vlka budou ve čtvrtek odpoledne vystaveny v pražské katedrále sv. Víta a v pátek odpoledne v kostele sv. Benedikta na Hradčanech. Uvedlo to dnes pražské arcibiskupství na svém webu. V katedrále sv. Víta se pak v sobotu od 11:00 uskuteční pohřeb kardinála Vlka. Poté bude jeho tělo uloženo do arcibiskupské hrobky v katedrále. Kardinál Vlk zemřel v sobotu ve věku 84 let.

Ve čtvrtek bude tělo vystaveno pro ty, kdo se budou chtít se zesnulým kardinálem přijít rozloučit, od 17:00 do 21:00. V pátek pak budou mít lidé další možnost v nedalekém kostele sv. Benedikta u sester karmelitek od 15:00 do 21:00.

Sobotní zádušní mši bude sloužit arcibiskup Dominik Duka. Arcibiskupství očekává, že na pohřeb kardinála Vlka dorazí další kardinálové a biskupové přinejmenším z okolních zemí a také z náboženského Hnutí fokoláre, k němuž se kardinál Vlk hlásil. Ve smutečním oznámení je zmíněno, aby lidé při posledním rozloučení s kardinálem namísto květinových darů přispěli na Domácí hospic Duha v Hořicích.

Rekviem u Nejsvětějšího Salvátora

Zádušní mši za Miloslava kardinála Vlka bude sloužena také v Akademické farnosti v kostele Nejsvětějšího Salvátora v úterý 21. března 2017 v 19 hodin. Mši bude celebrovat Mons. Tomáš Halík 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)