Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Křesťanská mezinárodní solidarita (CSI) pořádá konferenci o pronásledování křesťanů

Domácí zpravodajství / juml / red. / 21. dubna 2017 14:43
Křesťanská mezinárodní solidarita (CSI) pořádá konferenci o pronásledování křesťanů

Mapa 50 zemí, kde je nejtěžší praktikovat křesťanství
Autor: Open Doors

Praha - Křesťanská mezinárodní solidarita (CSI) a Občanský institut pořádají ve středu 26. dubna konferenci Pronásledování křesťanů na východě i Západě. Křesťané jsou nejpronásledovanější náboženskou skupinou, během roku 2016 bylo ve světě kvůli víře zabito až 90 000 křesťanů a různou formou bylo pronásledováno nebo diskriminováno více než 500 milionů křesťanů, uvádí Monika Kahancová z CSI.

Nové pronásledování křesťanů se podle ní objevuje i v západních sekulárních demokraciích. Jde o velice závažný jev, jehož dopady jsou srovnatelné s následky válečného konfliktu a zaslouží pozornost veřejnosti, médií i politiků. Proto se Křesťanská mezinárodní solidarita a Občanský institut rozhodli uspořádat konferenci Pronásledování křesťanů na východě i Západě. Konference se bude konat ve středu 26. dubna od 17:00 hodin v konferenčním sále  CEVRO Institutu v Jungmannově 17 v Praze.

S příspěvky vystoupí významný americký křesťanský aktivista za lidská práva a viceprezident CSI  Dr. John Eibner, ředitel Občanského institutu  MUDr. Roman Joch a slovenský dokumentární a humanitární fotograf Anton Frič, který opakovaně cestuje za křesťanskými a jezídskými uprchlíky do Iráku. Konferenci bude moderovat redaktor Českého rozhlasu a odborník na problematiku Blízkého východu Jan Fingerland.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)