Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Akce „Kulturou proti antisemitismu“ tuto neděli již počtrnácté

Domácí zpravodajství / juml / red. / 21. dubna 2017 19:30
Akce „Kulturou proti antisemitismu“ tuto neděli již počtrnácté

Ilustrační foto - Pochod dobré vůle
Autor: vsichnijsmelidi.cz

Praha - Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém (ICEJ ČR) pořádá tuto neděli 23. dubna v Praze čtrnáctý ročník akce „Kulturou proti antisemitismu“.

Očekává se účast stovek občanů všech generací, mezi nimi několikapamětníků holocaustu a více než padesáti mladých Čechů a Němců. Společně si nejen připomenou tragickou minulost, ale vyjádří také odhodlání se z ní poučit, uvádí se v tiskových materiálech organizátorů z ICEJ.

Program akce

Ve 14 hodin vyjde ze Staroměstského náměstí „Pochod dobré vůle“, který se zastaví na Palachově náměstí před Rudolfinem.  Studenti ostravské konzervatoře zde připomenou originálním způsobem hlavní téma letošního programu, jímž jsou osudy děvčat vězněných v terezínském ghettu. Pochod pak dojde do Valdštejnské zahrady, kde od 15 hodin následuje veřejné shromáždění „Všichni jsme lidi“ s bohatým společenským a kulturním programem.

Shromáždění podpoří svým vystoupením herec Jan Potměšil, moderátorka Veronika Sedláčková a kantor Michal Foršt. Hudební doprovod zajistí izraelské jazzové trio Tinshom. Pozvání přijal ministr kultury Daniel Herman, radní hl. m. Prahy Jan Wolf a izraelský velvyslanec Daniel Meron.

Vrcholem programu bude scénické čtení založené na pasážích z knihy „Děvčata z pokoje 28“. Akce se zúčastní i  dvě z těchto „děvčat“, která přežila holocaust a po letech se v Praze opět setkají. Evelina Merová žije v Praze a Judith Rosenzweig přijede z izraelské Haify.

Cíl pořadatelů a partneři

Cílem této tradiční veřejné akce je mobilizovat občany, kterým není lhostejný nárůst extremistických nálad ve společnosti, uvedl za organizátory z ICEJ Mojmír Kallus. Koná se v partnerství s hl. m. Prahou a pod záštitou místopředsedy Senátu PČR Jaroslava Kubery, ministra kultury Daniela Hermana a primátorky hl. m. Prahy Adriany Krnáčové. Dále ji podpořil Česko-německý fond budoucnosti, Nadace Konrada Adenauera a Židovské muzeum v Praze.

Další podrobnosti a aktuality naleznete na stránkách www.vsichnijsmelidi.cz a na facebooku Kulturou proti antisemitismu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)