Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Halíkovo dílo je v USA nominováno na Knihu roku v oboru filozofie

Kultura / vlu / ČTK / 24. dubna 2017 21:30
Halíkovo dílo je v USA nominováno na Knihu roku v oboru filozofie

Ilustrační foto: Tomáš Halík při převzetí Templetonovy ceny
Autor: Flickr / M. Mazur / catholicnews.org.uk

Praha - Kniha teologa a kněze Tomáše Halíka Chci, abys byl se stala jedním z finalistů na cenu Kniha roku (Foreword INDIES Book of the Year Awards) v oboru filozofie. Posláním ocenění je upozornit knihovníky a knihkupce na výjimečné publikace nezávislých vydavatelů a jejich autory. Vítězové v desítkách odborných i beletristických kategoriích budou oznámeni na konferenci Asociace amerických knihoven, která se uskuteční v červnu v Chicagu, informovala dnes na svém webu Filosofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.

Vítězné tituly vybírá porota složená ze čtenářů, knihovníků a knihkupců. Společně s Halíkovou knihou je v oboru filozofie nominováno dalších pět děl, která se věnují například Kantově filozofii či etickému pragmatismu.

Anglický překlad Halíkovy knihy Chci, abys byl vyšel v nakladatelství University of Notre Dame Press v roce 2016 po názvem I want you to be. Halík v ní nabízí nový úhel pohledu na lásku člověka k Bohu, k sobě samému i k bližním včetně nepřátel.

Halík je autorem knih, publikací a esejí, které byly přeloženy do 18 jazyků, včetně čínštiny, korejštiny a turečtiny. Získaly řadu mezinárodních ocenění. K jeho nejznámějším dílům patří O přítomnou církev a společnost, Ptal jsem se cest, Co je bez chvění, není pevné, Oslovit Zachea nebo Vzýván i nevzýván. Za sbírku esejů Vzdáleným nablízku převzal v roce 2011 ve Vídni cenu za nejlepší evropskou teologickou knihu let 2009 a 2010.

Zatím poslední kniha Svět bez Boha, kterou Halík napsal spolu s Anselmem Grünem, byla přeložena do 14 jazyků a česky vyjde v nakladatelství Lidové noviny letos v květnu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)