Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V radě Luterského světového svazu zasedne poprvé i Češka

Domácí zpravodajství / vlu / e-cirkev.cz / 16. května 2017 21:27
V radě Luterského světového svazu zasedne poprvé i Češka

Ilustrační foto
Autor: The Lutheran World Federation

Windhoek/Praha - Olga Navrátilová z Českobratrské církve evangelické se stala první Češkou v radě Luterského světového svazu. Byla zvolena na dvanáctém valném shromáždění svazu, které se ve Windhoeku v Namibii koná v těchto dnech.

Valné shromáždění se schází jednou za šest let a je nejvyšším rozhodovacím orgánem. V době mezi shromážděními je svaz řízen radou složenou ze 48 zástupců volených ze 145 členských církví z celého světa. Rada se schází nejméně jednou za dvanáct měsíců a zabývá se strategickým směřováním svazu, schvaluje rozpočty, přijímá finanční zprávy a plní další povinnosti vyplývající z ústavy svazu.

Kromě radních byl zvolen také nový prezident svazu arcibiskup Musa Panti Filibus z Nigerie. Ten bude od založení svazu v roce 1947 druhým Afričanem, který bude tento post zastávat. Instalace nové rady se uskuteční na závěrečné bohoslužbě valného shromáždění.

Vrcholem letošního shromáždění je akce k 500. výročí reformace, které si v Namibii společně připomínají tisíce lidí.

Luterský světový svaz zastupuje své členské církve v oblastech společného zájmu, jako jsou např. ekumenický a mezináboženský dialog, lidská práva, humanitární pomoc, teologie a různé aspekty misie.

V současné době má svaz 138 členských církví z celého světa, které reprezentují téměř 66 miliónů křesťanů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)