Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež přijal Merkelovou a ocenil její nasazení pro mír

Ze světa / juml / ČTK/red / 17. června 2017 21:19
Papež přijal Merkelovou a ocenil její nasazení pro mír

Německá kancléřka Angela Merkelová
Autor: Wikipedia.org / Armin Linnartz / Creative Commons

Vatikán - Nasazení německé kancléřky Angely Merkelové za mír ocenil dnes papež František. "Za práci, kterou děláte pro mír," řekl po zhruba čtyřicetiminutové soukromé audienci ve Vatikánu a předal kancléřce medaili s olivovou ratolestí. Merkelová po svém už čtvrtém přijetí u hlavy katolické církve řekla, že se cítí být posílena pro boj proti chudobě v Africe a za ochranu klimatu.

"Povzbudil mne, abych dál šla touto cestou. Stejně tak, jako bojovala za mezinárodní dohody," řekla šéfka německých křesťanských demokratů. Protestantka Merkelová podle DPA očekávala posilu od papeže, s nímž jsou si v mnoha tématech obsahově velmi blízcí.

Rozhovor papeže s Merkelovou se měl soustředit na hlavní body nadcházejícího summitu hlav států a šéfů vlád zemí G20, který se bude konat počátkem července v Hamburku za účasti amerického prezidenta Donalda Trumpa. Zvláštní vzpomínka patřila včera zesnulému bývalému kancléři Helmutu Kohlovi a jeho neúnavné práci na sjednocení Německa a Evropy, sdělilo Tiskové středisko Svatého stolce.

Papež František přijetím kancléřky Merkelové porušil nepsaný zákon Vatikánu neposkytovat audience špičkovým politikům v době předvolebního boje v jejich zemi. V těchto případech se Vatikán snaží zachovat neutralitu, poznamenala agentura DPA.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)