Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

U papeže je zakázáno bědovat a naříkat

Ze světa / kir / ČTK / 17. července 2017 13:04
U papeže je zakázáno bědovat a naříkat

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur

Vatikán -

"Bědování je zakázáno", varuje návštěvníky papeže Františka tabulka upevněná na dveřích papežova příbytku ve Vatikánu. Existenci a příběh tabulky, darované papeži italským psychologem, odhalil v závěru tohoto týdne blog Vatican Insider.

Psycholog Salvo Noe, který je autorem práce o osobnostním rozvoji a působí také jako "mentální trenér", nabídl zmíněnou tabulku papeži během veřejné audience na Svatopetrském náměstí v půli června. "Dám ji na dveře své pracovny, kde přijímám návštěvníky," přislíbil tehdy papež s úsměvem.

František místo velkolepého papežského apartmá, ve kterém se nachází zmíněná pracovna, dal přednost skromnější rezidenci v Domě svaté Marty, kde skončila i zmíněná tabulka. Papež často doporučuje věřícím, aby nepropadali melancholii či nářkům.

Na zmíněné tabulce se návštěvník může dočíst drobným tiskem, že pachatelé, kteří zákaz bědování nerespektují, se poddávají "syndromu oběti, provázenému výrazným poklesem dobré nálady a schopnosti řešit problémy"; pokud lamentují v přítomnosti dětí, hrozí jim dvojnásobný trest. Text doporučuje "soustředit se na vlastní možnosti, a ne na vlastní omezení". Závěrem dodává: "Přestaň naříkat a počínej si tak, abys změnil svůj život k lepšímu!"

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)