Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve Fatimě začala národní pouť za účasti více než tisíce poutníků

Ze světa / kir / cirkev.cz / 13. září 2017 9:11
Ve Fatimě začala národní pouť za účasti více než tisíce poutníků

Dětští vizionáři z Fátimy
Autor: repro Wikipedia.org

Fatima - V bazilice Nejsvětější Trojice v portugalské Fatimě byla v úterý 12. září zahájena národní pouť, které se účastní čeští a moravští biskupové, kněží, jáhnové i více než tisíc laiků. O poselství Fatimy promluvil k poutníkům kardinál Dominik Duka. Pouť je možné sledovat skrze přenosy TV Noe.

Jak také pražský arcibiskup uvedl s odkazem na Pannu Marii, matka je jediný člověk, „který tě miloval dříve, nežli tě viděl“. „Jsme zde proto, abychom poděkovali za naši svobodu, i když ji občas packáme. Abychom poděkovali za to, že můžeme svobodně vyznávat víru, i když se nám někdy zdá, že je to málo a sníme o vzdušných zámcích,“ dodal kardinál Duka, který také připomněl utlačovaného a tupeného kardinála Josefa Berana a papeže Jana Pavla II.

V úterý v rámci národní pouti čeští a moravští biskupové s kněžími, jáhny a věřícími slavili eucharistii v kapli zjevení, ve středu od 11 hodin pak bude slavena mezinárodní bohoslužba, při níž převezme kardinál Duka sochu Panny Marie (program přenosů TV Noe zde). Socha bude následně putovat po České republice (program zde).  

Fatimské zjevení proběhlo v roce 1917. Třem dětem se poblíž portugalské vesnice zjevovala Panna Maria, která naléhavě vyzvala k obrácení a pokání, každodenní modlitbě růžence, obětování se za obrácení hříšníků a k zasvěcení srdcí a světa (zejména Ruska) Neposkvrněnému srdci Panny Marie. Součástí zjevení byla i vidění pekla a války, před nimiž je nutné lidi zachránit, úvádí server cirkev.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)