Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Šéf vatikánské koleje Legionářů Kristových přiznal, že má dvě děti

Ze světa / kir / ČTK / 7. října 2017 22:59
Šéf vatikánské koleje Legionářů Kristových přiznal, že má dvě děti

Ilustrační foto: Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Autor: Wikipedia.org / Monchensea / Wikimedia Commons

Řím -

Ředitel vatikánské mezinárodní koleje řádu Legionářů Kristových přiznal, že je otcem dvou dětí. V důsledku toho opouští kněžský stav. Pověst tohoto vlivného řádu přitom v uplynulých letech poškodilo už odhalení, že jeho zakladatel zneužíval seminaristy a zplodil několik dětí.

V dopise, který dnes řád zveřejnil, ředitel koleje Oscar Turrión přiznává, že se před několika lety zamiloval do jisté ženy a zplodil s ní syna a později i dceru.

Turrión, 49letý Španěl, kolej vedl kolej od roku 2014. Kolej slouží diecézním seminaristům, kteří studují na římských univerzitách. V současnosti jich zde žije asi 107, většina z Indie, Latinské Ameriky a Afriky. Podle agentury AP jde v souvislosti s Turrionovým případem o citlivou věc kvůli jejímu mezinárodnímu přesahu a kvůli tomu, že biskupové seminaristy svěřují Legionářům, aby jim během studií v Římě zajistili kvalitní ubytování.

Legionáři Kristovi v prohlášení uvedli, že si jsou vědomi toho, že Turrionův případ má špatný vliv na seminaristy a křesťanské věřící.

Papež převzal kontrolu nad Legionáři Kristovými v roce 2010 poté, co se ukázalo, že tehdy už nežijící zakladatel řádu Marcial Maciel Degollado sexuálně zneužíval seminaristy a mladé kněze a že se dvěma ženami zplodil nejméně tři děti. Tento skandál poznamenal odkaz papeže Jana Pavla II., který za svého pontifikátu patřil k hlavním Macielovým stoupencům, uvedla AP.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)