Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Starostka bruselské čtvrti Molenbeek dosáhla zákazu "islámského safari" ultrapravice

Ze světa / kir / ČTK / 7. listopadu 2017 8:29
Starostka bruselské čtvrti Molenbeek dosáhla zákazu

Tržiště ve bruselské čtvrti Molenbeek
Autor: www.youtube.com

Brusel -

Starostka bruselské čtvrti Molenbeek Francoise Schepmansová dosáhla policejního zákazu  plánovaného "islámského safari" po její čtvrti. Akci, která měla být prohlídkou "islamizací nejzasaženějších míst Bruselu", už na konci září oznámili Filip De Winter, belgický poslanec za vlámskou ultrapravicovou stranu Vlaams Belang, a nizozemský nacionalista Geert Wilders.

Bez diskuze a s předsudky

"Tito pánové nejsou přístupni diskusi. Přijíždějí s předsudky a mají jen svou vlastní agendu," uvedla Schepmansová, členka belgického liberálního Reformního hnutí (MR), v nedávném rozhovoru pro nizozemský Algemeen Daagblad.

Wilders, jehož protiislámská Strana pro svobodu (PVV) skončila druhá v jarních parlamentních volbách v Nizozemsku, nedávno Molenbeek přirovnal k syrskému městu Rakka, donedávna baště teroristické organizace Islámský stát. "Molenbeek ještě nebyl osvobozen," poznamenal.

De Winter se zase nechal v médiích slyšet, že v Molenbeeku se nyní mluví arabsky a tamní radnici zcela nahradili imámové a mešity. Už dopředu dal nyní najevo, že procházku s Wildersem plánuje i přes možný úřední zákaz, žádné povolení prý v zásadě nepotřebují, neboť se podle nich nejedná o demonstraci či protest.

Naprostá většina uznává belgickou demokracii

Jejich slova na adresu své čtvrti ale Schepmansová odmítá s tím, že v Molenbeeku žije na 100.000 lidí a naprostá většina uznává belgickou demokracii. "Ti lidé nedělají nic špatného a jen chtějí klidně a společně žít," uvedla. Problémy podle ní existují, ale nejsou větší než v jiných velkých městech.

Bruselská čtvrť Molenbeek se stala symbolem problémů Belgie s radikálními islamisty. Spojeni s ní jsou totiž někteří z pachatelů teroristických útoků ve Francii i Belgii z posledních let i lidé, kteří odešli z Evropy bojovat v řadách Islámského státu do Iráku či Sýrie.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)