Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Konference v knihovně Václava Havla na téma pronásledování křesťanů

Domácí zpravodajství / juml / red / 7. listopadu 2017 16:45
Konference v knihovně Václava Havla na téma pronásledování křesťanů

Petr Jašek a súdánští křesťané ve vězení
Autor: Voice of the Martyrs

Praha - Křesťanství je nejpronásledovanější náboženství současného světa a náboženská svoboda je klíčem k pokroku řady zemí. Na počátku 21. století umírá pro svou víru ročně až 100 000 křesťanů. V pátek 10. listopadu se od 13 hodin uskuteční na dané téma konference, iniciovaná europoslancem Pavlem Svobodou. Místem konání je Knihovna Václava Havla v pražské Ostrovní ulici 13.

Jedním z hostů bude Ján Figeľ, zvláštní zmocněnec Evropské unie pro svobodu vyznání mimo státy EU. Je důležité, aby Brusel účinně prosazoval v rámci lidských práv i náboženskou svobodu. Účastníky konference budou však nepochybně zajímat i svědectví dalších hostů, těch, kteří zažili pronásledování na vlastní kůži. Vystoupí uprchlík ze Severní Koreje jménem Timothy, kněz ze Sýrie Ziad Hilal a bývalý český vězeň v Súdánu Petr Jašek.

Konference v knihovně Václava Havla na téma pronásledování křesťanů

Pozvánka na konferenci
Autor: Facebook.com

Promluví také zástupci organizací, jež se snaží postiženým křesťanským komunitám pomáhat, John Pontifex z organizace Aid to the Church in Need a Kristina Koldinská z komunity Sant‘ Egidio. Kapacita sálu je naneštěstí omezená, takže je nejlepší se registrovat co nejdřív na adrese: kancelar@svoboda.com.

Více informací o konferenci naleznete zde.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)