Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve skotském Glasgow odhalili sochu Ježíše jako bezdomovce

Ze světa / kir / ČTK / 11. prosince 2017 9:33
Ve skotském Glasgow odhalili sochu Ježíše jako bezdomovce

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Eric Pouhier / Creative Commons

Glasgow -

V centru Glasgow ve Skotsku byla odhalena socha, která zobrazuje v životni velikosti Ježíše jako bezdomovce spícího na lavičce. Podle zpravodajského serveru BBC místní církevní a charitativní představitelé doufají, že socha pomůže zvýšit povědomí o bezdomovectví.

Odlitky sochy byly už dříve odhaleny na mnoho místech po celém světě, mimo jiné například v Madridu, Vatikánu nebo Singapuru. Menší verzi sochy požehnal i papež František. Mnoho kostelů však kontroverzní sochu odhalit odmítlo, mezi nimi i v metodistickém kostele v londýnské čtvrti Westminsteru, která se využívá především jako metodistický kostel.

Sochu, která byla umístěna poblíž glasgowského kostela, pro město vytvořil kanadský sochař Timothy Schmalz. Nechal se inspirovat bezdomovcem spícím na lavičce v kanadském Torontu. Ačkoliv je postava spící osoby zahalena rubášem, rány na odhalených nohou ukazují, že se má jednat o Ježíše.

Město za sochu zaplatilo 25.000 liber (bezmála 730.000 korun) a peníze na něj se vybralo s pomocí místních církví a dobrovolníků.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)