Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Evangelíci postaví školu společně s městskou částí Praha 7

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev.cz / 20. února 2018 0:20
Evangelíci postaví školu společně s městskou částí Praha 7

(zleva) Synodní senior ČCE D. Ženatý, synodní kurátor V. Zikmund a starosta městské části Praha 7 J. Čižinský při podpisu smlouvy
Autor: www.e-cirkev.cz

Praha - Praha 7 nabídla zřizovateli základní školy Evangelické akademie – Bratrské školy v Praze Holešovicích Českobratrské církve evangelické – možnost postavit budovu se zázemím na velmi lukrativním pozemku nedaleko místa, kde již dlouho škola působí v pronajaté budově vlastněné městskou částí. Začátek společné cesty stvrdili svými podpisy synodní senior  ČCE Daniel Ženatý a synodní kurátor Vladimír Zikmund se starostou Městské části Praha 7 Janem Čižinským.

S blížícím se koncem nájemního vztahu a potřebou dalších míst v základních školách na území Prahy 7 se zástupci vedení radnice a vedení  rozhodli připravit projekt stavby budovy, ve které by sídlila Bratrská škola rozšířená o velmi žádaný druhý stupeň, který zatím pro nedostatek místa nemohla otevřít.

Zároveň církev postaví budovu tělocvičny a jídelny pro Bratrskou školu i školu městskou, která se nastěhuje do budovy uvolněné po ukončení současné nájemní smlouvy. Žáci obou škol by také využívali možnosti pohybu na pozemku školní zahrady.

Několik měsíců vyjednávaná Smlouva o právu stavby na 99 let znamená první velký krok k nové budově. Studie již vzniká pod vedením architektky Hany Seho. Studie s rozvahou nákladů stavby bude předložena k jednání nadcházejícímu synodu ČCE na jaře 2018.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)