Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Do Olomouce přijede novinář a spisovatel Rod Dreher s knihou Benediktova cesta

Kraje: Olomoucký / vlu / ČTK / 26. února 2018 21:35
Do Olomouce přijede novinář a spisovatel Rod Dreher s knihou Benediktova cesta

Rod Dreher
Autor: The Dish

Olomouc - Do České republiky přijede v polovině března americký spisovatel a publicista Rod Dreher, autor několika knih o náboženství a kultuře. Představí své dílo Benediktova cesta, které je považováno za jednu z významných publikací poslední doby o křesťanství. V Olomouci se s ním lidé mohou setkat 12. března, zavítá také do Brna, Prahy a Českých Budějovic. ČTK o tom informoval mluvčí olomouckého arcibiskupství Jiří Gračka.

„Název knihy odkazuje ke svatému Benediktu z Nursie. Podle Drehera by se totiž křesťané měli, podobně jako tento mnich žijící v 5. a 6. století, do určité míry vyčleňovat z mainstreamové společnosti, a tak si uchovat víru,“ uvedl mluvčí arcibiskupství. Český překlad knihy, která na podzim vyšla i na Slovensku, připravuje nakladatelství Hesperion, jež také spisovatele na cestu po tuzemsku pozvalo. V Olomouci vystoupí Rod Dreher ve Slavnostní dvoraně Arcibiskupského paláce.

Padesátiletý americký publicista, spisovatel a blogger Ray Dreher, známější jako Rod Dreher, se věnuje řadě kulturních, politických a náboženských témat. „Sleduje zejména vztah mezi křesťanstvím a většinovou společností, která se v rostoucí míře od svých duchovních kořenů odvrací. Je autorem několika knih o životě v rodné Louisianě, o dílu Danta Alighieriho i o politické scéně v USA. Jeho poslední dílo Benediktova cesta bylo v prestižním deníku The New York Times označeno za nejdiskutovanější a nejdůležitější náboženskou knihu desetiletí,“ doplnil mluvčí arcibiskupství.

Provokující a inspirující postřehy Roda Drehera v knize Benediktova cesta o tom, jak křesťansky žít v postkřesťanské době, zaznamenaly okamžitě po americkém vydání knihy v březnu 2017 vlnu kritického zájmu, který dosud neutuchá, dodal Gračka. V Česku kniha vyjde začátkem března. Po Olomouci s knihou autor zavítá do Prahy, poté do Brna a nakonec do Českých Budějovic.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)