Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Komise evropských biskupských konferencí má nového předsedu. Biskup Vokál je místopředseda

Ze světa / kir / cirkev.cz / 12. března 2018 12:16
Komise evropských biskupských konferencí má nového předsedu. Biskup Vokál je místopředseda

Královéhradecký biskup Jan Vokál se stal místopředsedou Komise biskupských konferencí zemí EU (COMECE)
Autor: Člověk a víra / Petr Homolka

Brusel - Novým předsedou Komise biskupských konferencí zemí EU (COMECE) se koncem minulého týdne na dalších pět let stal lucemburský arcibiskup Jean-Claud Hollerich. Kromě něj delegáti zvolili i čtyři místopředsedy komise, jedním z nich je biskup královehradecký Jan Vokál. Zbývající tři jsou irský biskup Noel Treanor, italský biskup Mariano Crociata a německý biskup Franz-Josef Overbeck.

„Často slyším mluvit o ČR jako nejateističtější zemi světa, ale myslím že to není úplně pravda. Vidím v naší zemi velký hlad po Bohu, zejména mezi mladými lidmi, kteří by tu prázdnotu rádi naplnili něčím duchovním. Domnívám se, že církev musí do naší země navrátit krásnou představu církve, která není podobná žádné politické straně, ale šíří a hájí evangelium a je živým společenstvím věřících,“ řekl biskup Vokál během plenárního zasedání COMECE.

Arcibiskup Jean-Claude Hollerich nahradí ve funkci kardinála Reinharda Marxe, který vedl komisi po dvě funkční období a podle serveru cirkev.cz se stal výraznou postavou církevního i veřejného života. Pod jeho vedením se COMECE zapojila do debaty o budoucnosti a reformě Evropské unie, přičemž jedním z vrcholů dialogu byla loňská konference (Re)Thinking Europe, která se uskutečnila na podzim ve Vatikánu.

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)