Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Synod Slezské evangelické církve podpořil čínské křesťany a zvolil část nového vedení

Domácí zpravodajství / kir / SCEAV / 2. června 2018 23:29
Synod Slezské evangelické církve podpořil čínské křesťany a zvolil část nového vedení

Ilustrační foto: Lutherova růže, emblém luterských církví
Autor: Wikipedia.org / Jed / Creative Commons

Český Těšín -

V polovině května konalo druhé zasedání XXXII. řádného synodu Slezské církve evangelické a. v. v Diakonickém a vzdělávacím centru Vladislava Santariuse v Českém Těšíně. Synodu se zúčastnili delegáti všech sborů církve, členové Církevní rady a hosté. Motto synodu znělo „Mládež SCEAV ve světě, nikoliv ze světa.“Krátkou reflexí biblického textu z Janova evangelia 17,15 „Neprosím, abys je vzal ze světa, ale abys je zachoval od zlého“ předseda synodu Jiří Chodura zasedání zahájil.

Biskup Tomáš Tyrlík představil zprávu ze života církve za rok 2017. Zprávu z hospodaření církve za rok 2017 přednesla ekonomka církve Alena Kukuczová. Materiál „Pomoc ekonomicky slabším sborům“ představil církevní rada Vladislav Blahut. Strategické oblasti církevní rady na období 2018 – 2022, které vypracovala církevní rada, představil biskup Tomáš Tyrlík.

Po přestávce došlo na schvalování rozpočtu církve pro rok 2018 a na volbu kurátora církve (laického zástupce ve vedení církve), místokurátora a neordinovaného člena Církevní rady a jeho náhradníka. Kurátorem církve byl zvolen současný církevní rada Vladislav Blahut, na jeho místo v Církevní radě postoupil náhradník Daniel Szmek. Místokurátorem církve byl zvolen Arnold Macura. Neordinovaným členem Církevní rady byla zvolena ekonomka církve, Alena Kukuczová. Náhradníkem neordinovaného člena Církevní rady byla zvolena Ilona Bužková.
Zprávu z činnosti Slezské diakonie přednesla její ředitelka  Zuzana Filipková, a představila především novinky ve službě Slezské diakonie.

Pastor bystřického sboru SCEAV Mgr. Roman Raszka synodu představil záměr bystřického sboru založit Církevní mateřskou školu a zdůraznil výzvy s tímto projektem související. Synod rozhodl o podpoře tohoto projektu. Předseda synodu Jiří Chodura představil memorandum na podporu čínských křesťanů, kterým byl zamítnut azyl v ČR. Synod znění memoranda přijal a jednohlasně vyjádřil podporu čínským křesťanům.

Termín dalšího jednání synodu SCEAV by stanoven na 10. listopadu 2018.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)