Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Taizé navštíví v létě desetitisíce mladých. Papež se pak v Ženevě setká ve čtvrtek s bratrem Aloisem

Ze světa / / media@taize.fr /mn / 15. června 2018 10:09
Taizé navštíví v létě desetitisíce mladých. Papež se pak v Ženevě setká ve čtvrtek s bratrem Aloisem

Ilustrační foto - setkání mladých v Taizé
Autor: taize.fr

Taizé - Desetitisíce mladých lidí v následujících třech měsících stráví týden na kopci v Taizé. Od konce června do začátku září budou mezinárodní setkání mladých ve francouzském Taizé (Saône-et-Loire) nejpočetnější. Vždy od neděle do následující neděle se budou mladí, povětšinou křesťané, účastnit společných aktivit: modliteb, sdílení ve skupinkách, workshopů, praktických úkolů. Víc než 250 lidí z téměř 70 zemí, většinou ve věku od 18 do 25 let, pak stráví celé léto nebo jeho část v Taizé, kde se aktivně zapojí do pomoci s přijetím mladých poutníků.

V letošním létě komunita v programu zvlášť upozorňuje na tyto momenty:

5.–8. července se podruhé uskuteční „víkend přátelství“ mezi křesťany a muslimy s účastí představitelů obou náboženství.

19.–26. srpna se bude konat „týden přemítání“, který je zvlášť vyhrazen pro mladé od 18 do 35 let a který bude mít speciální program k tématu „Prohlubovat zdroje radosti“.

8.–12. srpna se v Hongkongu uskuteční sedmá asijská etapa pouti důvěry Taizé. Shromáždí se k ní mladí lidé z Asie i dalších míst.

Komunita dále připomíná, že představený komunity bratr Alois bude v Ženevě během návštěvy papeže Františka u Světové rady církví 21. června. Bratr Alois při příležitosti 70. výročí SRC napsal pozdravné poselství pro pastora Olava Fykse Tveita. V souvislosti s touto návštěvou papeže Františka vydal bratr Alois na žádost listu „La Tribune de Genève“ komentář, který může být publikován i dalšími médii – exkluzivně vždy pro každou zemi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)