Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Olomouci se rozjede prodejní kampaň na podporu Haiti

Kraje: Olomoucký / / ČTK / 6. srpna 2018 0:13
V Olomouci se rozjede prodejní kampaň na podporu Haiti

katedrála sv. Václava v Olomouci
Autor: Wikipedia.org / Rabanus Flavus / Creative Commons

Olomouc -

 

Prostory Dobrodruhá obsadí exotické scenérie haitských malířů s typickými palmami, mořem a rybáři v bárkách. Plátna si budou moci zájemci na místě přímo zakoupit. "Ženy potěší mimořádná příležitost pořídit si ručně vyráběné haitské šperky - náramky, náhrdelníky a náušnice z ryze přírodních materiálů, jako je rohovina, mušle, dřevo a papír," uvedla Štefková. Sortiment doplní předměty užitého umění, kovové dekorace na stěnu či dřevěné krabičky na šperky. Prodejní kampaň doprovodí výstava fotografií Jiřího Pasze. Akce s názvem Dobrodruhá pro Haiti potrvá do konce srpna.

Kampaň je součástí 4. ročníku projektu Na zdraví Haiti. Dvě desítky podniků v Hranicích, Olomouci, Svitavách a Zábřehu budou svým hostům nabízet v srpnu kohoutkovou vodu, zaplatit za ni budou moci lidé libovolnou částku. Za jejich příspěvky pak ACHO uspořádá zdravotní kemp pro obyvatele, zejména děti, v odlehlé haitské oblasti Baie de Henne. Letos na podzim tam s humanitární pracovnicí zamíří i lékař.

Podniky, kde se akce uskuteční, budou označeny plakáty a letáky. "Loni nám dobří lidé přispěli více než 20.000 korunami. Díky nim jsme tak prohlédli a ošetřili 240 haitských dětí. Mnohé z nich trápily vyrážky, záněty očí a uší, nedostatek vitamínů a problémy s trávením. To vše zapříčiňuje nedostatek pitné vody a také plnohodnotné stravy," uvedla humanitární pracovnice ACHO Klára Lőffelmannová.

ACHO pomáhá na Haiti 12 let. Zaměřuje se na pomoc nejchudším a nejzranitelnějším skupinám obyvatel. Její projekty se snaží zvýšit vzdělanost a zkvalitnit péči o zdraví obyvatel v těžce dostupných oblastech. Díky projektu Adopce na dálku umožňuje pravidelnou školní docházku více než 1200 dětem ročně. Loni na podzim vypravila ACHO na Haiti kontejner s humanitární pomocí. Naplnili ho lidé i instituce z celé republiky ve veřejné sbírce, kterou charitní pracovníci vyhlásili v tomto rozsahu poprvé.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)