Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Centrem Prahy prošly dvě stovky podporovatelů tradičních rodin

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 6. srpna 2018 6:44
Centrem Prahy prošly dvě stovky podporovatelů tradičních rodin

Ilustrační foto - Den pro rodinu 2017
Autor: denprorodinu.eu

Praha - Zhruba dvě stovky lidí včetně několika politiků se v sobotu v průvodu prošly centrem Prahy, aby podpořily tradiční pojetí rodiny - tedy manželství muže a ženy. Akce se v minulých letech konala souběžně s průvodem festivalu Prague Pride, který podporuje gay, lesbickou, bisexuální a transgender komunitu. Letošní pochod uspořádali organizátoři z Aliance pro rodinu o týden dříve.

Účastníci akce se sešli na Ovocném trhu, odkud se po vyslechnutí stručných úvodních projevů vydali přes Staroměstské náměstí na nábřeží a odtud na Střelecký ostrov, kde pořádali shromáždění s několika rodinnými atrakcemi. Na start průvodu dorazil i předseda sněmovního ústavněprávního výboru Marek Benda (ODS) či další poslanec Aleš Juchelka (ANO), který zasedá ve výboru pro sociální politiku a společně s Bendou je také členem stálé komise pro rodinu.

Do průvodu přivedli podporovatelé tradičních rodin i malé děti, některé ještě v kočárcích. Řada dospělých třímala české vlajky. V čele průvodu poutali pozornost kolemjdoucích bubeníci. Následovalo je několik žen, které tančily s šátky a tamburínou, za nimi šli ostatní. Na pochod dohlíželi policisté.

Účastníci akce měli také možnost podepsat petici za zachování manželství jako svazku muže a ženy a petici proti ratifikaci Istanbulské úmluvy. Podle kritiků, k nimž patří například čeští a moravští biskupové, je text ovlivněn "ideologickými nánosy", které jdou proti tradičnímu pojetí rodiny.

"Atmosféra ve společnosti, daňový systém i stále více nově přijímaných zákonů či norem, které neberou v potaz dopady na rodinu, nezvýhodňují ty, kteří zodpovědně plní náročnou úlohu výchovy nových generací. Ba právě naopak, odměňují paradoxně jednotlivce, kteří si vyberou pohodlný, ničím a nikým nevázaný životní styl, v němž se chovají tak, jako by svět patřil pouze aktuálně žijící generaci," uvedla pořádající Aliance pro rodinu v prohlášení na svém webu.

Zdůrazňuje tam také, že tradiční rodiny vychovávají nové daňové poplatníky, a přitom při výchově zažívají výrazné dopady majetkové nerovnosti, obzvlášť pokud se starají o více dětí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)