Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Plzni vzniká nová křesťanská pedagogicko-psychologická poradna

Kraje: Plzeňský / / ČTK / 6. září 2018 15:12
V Plzni vzniká nová křesťanská pedagogicko-psychologická poradna

Františkánský klášter v Plzni
Autor: Wikipedia.org / Hajšmanová / Wikimedia Commons

Plzeň -

V Plzni vznikla nová křesťanská pedagogicko-psychologická poradna. Do poradenské praxe zapojí křesťanské výchovné zásady. Zřizovatelem poradny je plzeňské biskupství, sloužit bude především žákům a studentům místních církevních škol a jejich rodinám. Služby jsou otevřeny také pro klienty, kteří o spolupráci projeví zájem. Podobné poradny zřídilo už dříve Arcibiskupství pražské a Biskupství brněnské, řekla ČTK mluvčí biskupství Zuzana Lášková.

Poradna doplňuje systém církevního školství v plzeňské a také českobudějovické diecézi. V Plzni je církevní mateřská, základní a střední škola i církevní gymnázium. "Krédem poradny je jasná ochota pomoci s předkládanou těžkostí, otevřenost vůči rodičům a dětem, klidné prostředí a přátelská atmosféra v duchu křesťanského optimismu," uvedla mluvčí.

Poradna zajišťuje pro děti, žáky a studenty, jejich zákonné zástupce a také pro školy a školská zařízení informační, diagnostickou, poradenskou a metodickou pomoc. Poskytuje odborné psychologické a speciálně pedagogické služby, spolupracuje na preventivní a výchovné péči, pomáhá žákům při volbě povolání. Mezi nejčastější celoroční důvod návštěvy patří neúspěchy ve škole u žáků základních škol. Často jsou to děti, u kterých pak komplexní vyšetření zjistí specifickou poruchu učení či poruchu aktivity a pozornosti. "S dětmi, rodiči a učiteli pak následně poradna spolupracuje na tom, aby dokázali naplňovat specifické potřeby dítěte ve škole i v domácím prostředí," uvedla zakladatelka poradny Eva Zábrodská, která má 15 let poradenské praxe.

Po novém roce, kdy pomalu začínají zápisy do základních škol, jsou časté také návštěvy rodičů s dětmi na vyšetření úrovně školní zralosti u předškoláků. Po letních prázdninách až do prosince služby vyhledávají žáci, kteří žádají o pomoc při maturitní zkoušce, uvedla Zábrodská.

Poradna je školské poradenské zařízení zapsané v rejstříku škol a školských zařízení. V Plzni sídlí na Jiráskově náměstí v budově kláštera dominikánů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)