Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Litoměřický biskup Jan Baxant poobědval s Davidem Rathem

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 11. září 2018 17:24
Litoměřický biskup Jan Baxant poobědval s Davidem Rathem

Ilustrační foto - Jan Baxant
Autor: dltm.cz / Karel Pech

Bakov nad Jizerou - V neděli 9. září při návštěvě Bakova nad Jizerou litoměřický biskup Jan Baxant společně poobědval s exministrem zdravotnictví a současným kandidátem do Senátu za Litoměřicko Davidem Rathem. Podle serveru Lidovky.cz se oběd konal v souvislosti s blížícím se biskupovým životním jubileem, Rath byl jedním z pozvaných. Rath k tabuli zasedl díky osobní známosti biskupa s Janou Volfovou, předsedkyní strany Česká suverenita, za níž Rath kandiduje.

Bývalý středočeský hejtman Rath se setkáním pochlubil také na svém facebookovém profilu a přiložil fotografii: „Ještě připomenutí milých okamžiků slavnostního oběda s litoměřickým biskupem panem Mgr.Janem Baxantem. Probírali jsme všechno možné od osudu a úrovně nemocnice v Litoměřicích, pan biskup ji velice chválil, až po vzrůstající vliv islámu v Evropě.“

„Pan biskup má velmi přátelské vztahy s Janou Volfovou. Hovořila s ním, že kandiduji za Litoměřicko na senátora a že by možná stálo za to, abychom se setkali,“ doplnil Rath podle Lidovek.

Jana Volfová byla v letech 1998–2002 poslankyní za ČSSD. Po odchodu ze strany byla místopředsedkyní strany NEZ/DEM, kterou založil bývalý ředitel televize Nova Vladimír Železný. Od roku 2011 místopředsedkyní formace SUVERENITA – Blok Jany Bobošíkové a od ledna 2014 její předsedkyně pod novým názvem Česká Suverenita. Od června 2015 je také první místopředsedkyní spolku Blok proti islámu.

„Biskup se z titulu své služby setkává s každým, kdo o to projeví zájem, včetně politiků a veřejných činitelů tak, jak to činí papež František,“ vysvětlil společné setkání mluvčí litoměřického biskupství Dominik Faustus.

David Rath byl 23. července 2015 odsouzen za korupci a manipulaci s veřejnými zakázkami odsouzen k trestu 8,5 let vězení a propadnutí majetku v hodnotě téměř 22 milionů korun. Rozsudek ale zatím není pravomocný, Rath se proti němu odvolal.

V srpnu 2012 jako jeden ze 30 signatářů připojil svůj podpis pod oficiální žádost za propuštění Davida Ratha z vazby také osobní tajemník kardinála Dominika Duky Milan Badal. Svůj krok tehdy zdůvodnil jako lidské pochopení Rathovy rodiny, která bydlí v jeho farnosti.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)