Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Právo: Při večeři Duka lobboval u Babiše proti sňatkům gayů

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 15. září 2018 8:37
Právo: Při večeři Duka lobboval u Babiše proti sňatkům gayů

Kardinál Dominik Duka
Autor: Wikipedia.org / David Sedlecký

Praha - Ve středu večer se v pražském Arcibiskupském paláci sešli premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš a kardinál Dominik Duka. Podle informací deníku Právo pražský arcibiskup u premiéra lobboval, aby nepodporoval sňatky gayů a leseb a podpořil naopak tradiční rodinu. O tématu zdanění církevních restitucí se prý nehovořilo.

O tom, že se Babiš s Dukou setkali při společné večeři, promluvil premiér během čtvrtečních interpelací ve Sněmovně. Právu řekl, že ho na večeři pozval Duka, ale o tom, že měli mluvit o manželství homosexuálů, nechtěl hovořit. „Řešili jsme hlavně rodinu a jak motivovat naše občany, aby měli průměrně alespoň 2,1 dítěte,“ řekl Babiš.

„Bavili jsme se o společnosti, o situaci ve světě, o tom, proč je naše společnost rozdělená, proč nevítězí dobro. Má nějaké myšlenky, jak motivovat lidi, aby měli víc dětí. Svoje návrhy mi dal, budu se tím zabývat. Oba chceme, aby rodiny měly děti,“ popsal premiér večeři s Dukou.

Arcibiskupství podle deníku nechtělo večeři komentovat.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)